בעשור האחרון אנו עדים לטרנד של השקעה לטווח ארוך בקרקעות. סוגי קרקעות מחולקים לפי תפקידן: כל סוג של קרקע נקבע בוועדות תכנון ייעודיות, עם זאת ניתן לראות שטחים מופשרים לצרכי בנייה, לרוב קרקעות חקלאיות.
ניתן לראות מספר סוגי קרקעות, קרקע חקלאית, קרקע לבנייה, קרקע לצורכי תיירות ועוד. כל המידע אודות קרקעות בישראל, הישארו עימנו.
סוגי קרקעות ותפקידן על פי ועדות התכנון
- קרקע לתיירות – קרקע המיועד לבניית בתי הארחה, בתי מלון, צימרים ומתחמים המשמשים לפיתוח התיירות.
- קרקע למגורים – קרקע המיועדת לצורך בניית פרויקט מגורים, שכונות מגורים או אפילו במקרה של שטח קטן – בניית בית פרטי על הקרקע.
- קרקע לתעשייה – קרקע לתעשייה נוכל למצוא לרוב באזורי תעשייה של ערים רבות ובין עיירות פיתוח. קרקע לתעשייה משמשת להקמת מפעלים, בנייני הייטק, תחנות רוח, פיתוח ועוד.
- קרקע חקלאית – קרקע זו מיועדת לצרכי חקלאות בלבד, היות מחירה הזול אנו רואים אנשים רבים קונים קרקע חקלאית, מפשירים אותה ובכך מעלים את ערך הקרקע ומרוויחים תשואות יפות במיוחד.
- קרקע לצרכי מסחר – קרקע זו מיועדת לצרכי מסחר בלבד – חנויות גדולות, בנייני הייטק, משרדים ועוד.
קרקעות ישראל כ – 93% מהשטחים בידי המדינה
מרבית הקרקעות בארץ ישראל, כ – 93% ליתר דיוק הם בבעלות המדינה. ניתן לראות כ – 7% מהקרקעות נמצאים בבעלות של קבלן או יזם פרטי. ניתן למצוא קרקעות בחסות המדינה המסווגות תחת מועצת מקרקעי ישראל וניתנים לחכירה. החכירה לרוב מתבצעת באמצעות פרויקט הנקרא "חכירה לדורות". חכירה לדורות מדברת על תקופה של חכירה ל – 98 שנים עם אפשרות להארכה ל – 98 שנים נוספות. מבחינת החוזה והשנים כמעט ולא ניתן לראות הבדל מרכישה רגילה של קרקע מקבלן או יזם פרטי. כיום ניתן לראות יזמים ומשקיעים רבים קונים קרקעות חקלאיות למטרות הפשרה. כאשר אנו מפשירים קרקע חקלאית לבנייה אנחנו יכולים רק במעמד ההפשרה להכפיל ואף לשלש את סכום ההשקעה.
כמה עולה לי להשקיע בקרקעות?
כאשר אנו מדברים על מחירים של קרקעות בישראל עלינו לסווג את סוג הקרקע והצרכים שלנו. לדוגמא, כאשר אנו מדברים על קרקע לצורכי תיירות אנו יכולים לדעת שנצטרך הון אישי גדול יותר מאחר ומדובר בקרקע גדולה אשר דורשת אישורים רבים. כאשר אנו מדברים על קרקע לחקלאות אנו יודעים שהמחירים יהיו זולים משמעותית, מאחר וקרקעות אלו עדיין לא עברו תהליך הפשרה. עם זאת, אחד מאפיקי הנדל"ן מניבי התשואות בעשור האחרון הם קרקעות חקלאיות, ניתן להשקיע בקרקעות חקלאיות על מנת להפשירם וכך להגיע לאפיקי תשואה גבוהים במיוחד. השקעה זו דורשת סבלנות רבה, בעקבות גידול באוכלוסיית ישראל עולה מדי שנה הביקוש לדירות, מה שהופך את תהליך הפשרת קרקע למהירה יותר מבעבר. ניתן להתחיל להשקיע בקרקעות חקלאיות עם הון עצמי של כ – 80,000.
אין באמור תחליף לייעוץ עם איש מקצוע
המזגן שלכם הפסיק לעבוד באמצע החורף – תקראו לטכנאי מזגנים, המנוע עושה קולות מוזרים – תפנו אל מוסך מורשה. רוצים להשקיע את מיטב כספכם שחסכתם לאורך השנים בקרקעות – רק באמצעות בעל מקצוע.
בעל מקצוע מהימן ידע להתנהל בצורה הטובה ביותר עם הכסף שלכם, לנתח את הקרקע המדוברת, לבדוק האם בכלל היא מתאימה להפשרה, אם יש דברים שיכולים להקשות על תהליך ההפשרה: מופיעה בתוכניות מתאר ארציות כשטח המיועד לתשתיות, סלילת כבישים ועוד. בנוסף, בעת רכישת קרקע חקלאית אנו אמורים לתקשר מול גופים שונים – עורכי דין, שמאים ועוד. עשו זאת שיש בעל מקצוע בקרבכם.