כיום ניתן לראות מספר סוגי קרקעות מחולקים על פי מטרתם, קרקעות למכירה הם אחד מאפיקי ההשקעה החכמים ביותר לשנת 2020. ניתן לראות קרקעות לצרכי בנייה, צרכי חקלאות המיועדים להפשרה ועוד. מה עלינו לבדוק לפני הרכישה, מה הם סוגי הקרקעות הקיימים ומה מחירם בשוק.
סוגי קרקעות:
במדינת ישראל ניתן לראות מספר סוגי קרקעות, השכיחים ביותר הם:
- קרקע לפיתוח התעשייה – קרקע המיועדת לשם הקמת מפעלים ומבני תעשייה, בדרך כלל ניתן למצוא את הקרקע באזורי תעשייה, אזורים לא מיושבים בסמוך לערים גדולות וערי פיתוח.
- קרקע למגורים – קרקע אשר מיועדת לשם בניית שכונות מגורים או בתים פרטיים, בהתאם לסוג הקרקע.
- קרקע למסחר – את הסוג הזה ניתן למצוא במרכזי ערים ואזורי תעשייה, נועדו לשם פתיחת עסקים מכל הסוגים.
- קרקע למטרות תיירות – קרקע המיועדת להקמת צימרים, בתי הארחה, מלונות ועוד.
- קרקע חקלאית – זו גם הקרקע הנפוצה ביותר, יש המשתמשים בה לצורכי חקלאות וגידול. רבים משתמשים בה לצורך הפיכתה לקרקע למגורים באמצעות הפשרה בשל מחירה הזול.
החיים נותנים לכם לימונים, תעשו מהם לימונדה – קרקע חקלאית
אחד מהקרקעות השכיחים ביותר שאנו רואים היום הוא הקרקע החקלאית. קרקע חקלאית מיועדת בדרך כלל לעבודות חקלאיות, עבודות אדמה. בקרקע חקלאית לא תוכלו לבנות אפילו מילימטר ללא אישור. קרקע חקלאית לא מיועדת לבנייה. בשנים האחרונות ניתן לראות עלייה של אנשים הרוכשים קרקע חקלאית למטרות בנייה דרך תהליך הפשרה ושינוי ייעוד הקרקע. מחיר קרקע חקלאית בישראל הוא לרוב זול ומספיק הון עצמי קטן על מנת להיות בעל קרקע. ברגע ההפשרה ערך הקרקע מכפיל ואף משלש את עצמו. דבר הפותח אפיקי רווח ותשואות גדולות למשקיעים.
גם את רומא לא בנו ביום אחד – קרקעות לבנייה
כמו שכבר הצלחתם להבין, מחירי הקרקע מתומחרים בהתאם לסוג הקרקע המבוקש. לדוגמא, קרקע חקלאית לא מופשרת תהיה זולה משמעותית מקרקע מופשרת לבנייה. קרקע לבנייה נועדה לשמש לבנייה. מחיר קרקע לבנייה נמדד בהתאם למספר פרמטרים: מיקום הקרקע, קרקע באזורים מרכזיים בארץ יעלו יותר מקרקע בפריפריה; גם לשטח מסביב לקרקע יש חשיבות גבוהה – בסמוך לכבישים ראשיים, אזורי תעשייה, מוסדות חינוך, מרכזים מסחריים, מקומות דת ועוד. מיקומו הגיאוגרפי של הקרקע עשוי להשפיע על הביקוש של הקרקע ועל מחירו בהתאם.
אני רוצה להתחיל להשקיע – מה המחירים היום בשוק?
מחירי קרקעות בישראל משתנים בהתאם לייעוד הקרקע ומיקומם. ניתן לראות קרקעות המיועדות לבניית בתי מגורים, מחירם יהיה גבוה משמעותית בהתאם לאזור הגיאוגרפי בו הם ממוקמים. מאידך ניתן לראות קרקעות חקלאיות, מחיר קרקע חקלאית זול משמעותית. כיום ניתן לרכוש קרקע חקלאית מתוך כוונה להפשיר אותה לבניה עתידית. מדובר בהשקעה שלוקחת לא יום ולא יומיים אך עשויה לגרום לתשואות גבוהות. גבוהות מהתשואות שהייתם מקבלים אם הכסף שלכם היה יושב בתוכניות החיסכון בבנק. ישראל נמצאת בקצב של גידול מתמיד באוכלוסיה ונמצאת בחוסר של קרקעות המיועדות לבנייה. לכן ניתן לראות את זמני האישור להפשרת הקרקע מתקצרים, מרגע ההפשרה תוכלו להכפיל, לשלש ואף יותר את הסכום שהשקעתם. עם זאת, כיום לא צריך לקחת הלוואות ומימונים לכל החיים על מנת לרכוש שטח חקלאי, עם הון עצמי של 100 אלף ש"ח תוכלו להתחיל את צעדיכם הראשונים.
קרקעות בישראל – מלאכת מחשבת של ממש
אין ספק שזה נשמע מפתה – סכום קטן להשקעה שיכול להניב תשואות גבוהות במיוחד. עם זאת, אנו ממליצים לכם להתייעץ עם בעל מקצוע מומחה בתחום על מנת להשקיע את הכסף שלכם במקום הנכון. כאשר אתם ניגשים לבעל מקצוע עליכם לוודא כמה זמן הוא נמצא בתחום, מוניטין, לברר על חוג לקוחותיו, קרקעות שכבר מכר, האם עברו תהליך הפשרה ועוד.